تولید زرشک خشک مرغوب در قاین

چگونه می توان تولید زرشک خشک مرغوب داشت؟ چه شهرهایی در ایران تولید زرشک مرغوب دارند؟ و به طوز کلی به چه زرشکی مرغوب می گویند؟  ما بحث را در اینجا منحصر به زرشک خشک (Dried Barberry) می کنیم و در جایی دیگر در مورد مرغوبیت زرشک تازه نیز صحبت خواهیم کرد.

زرشک تازه قاین

بیشتر انواع زرشک در جغرافیای با آفتاب فراوان بهتر رشد می کنند. از این رو است که درختچه زرشک معمولی (common Barberry) که نام علمی آن باربریس ولگاریس (Berberis vulgaris L) می باشد بومی خراسان جنوبی است. البته گونه هایی از زرشک نیز یافت می شود که در سایه متوسط خوب رشک کرده و  محصول می دهند.

درختچه زرشک در اراضی آهکی  به خوبی عمل می آید. و به طور کلی زرشک های خزان دار مقاوم به سرما، خاکهای ضعیف و شرایط سخت هستند. به خاطر همین خصیصه است که زرشک عمدتا بومی شهرهای قاین و بیرجند است. جایی که آفتاب روز آن بسیار داغ و شبهای آن سرد و خشک است.

 

تولید زرشک مرغوب

برداشت زرشک تازه

زرشک تازه (Fresh Barberry) اصولا به دو روش زیر برداشت می شود:

  1. روش اول:  سرشاخه های درختچه زرشک را از درختچه جدا کرده و به سالن هایی موسوم به تالار منتقل می کنند.
    سپس آنها را برروی طاقه هایی از جنس چوب یا آلومینیوم یا فلز گالوانیزه می گسترانند.
    این روش برای خشک کردن زرشک روشی زمان بر است و حدود سه الی چهار ماه طول می کشد.
    زرشکی که به این روش تولید می شود زرشک پفکی است و مرغوب ترین نوع زرشک است. 
  2. روش دوم: پارچه بزرگی زیر درختچه زرشک می گسترانند و با تکان دادن درختچه زرشک از شاخه ها برروی پارچه می ریزد.
    حاصل جمع آوری شده از این روش بعد از خشک کردن زیر آفتاب زرشک دانه اناری است.
    این محصول در واقع زرشک درجه پایین تر محسوب می شود و کیفیت پایین تری نسبت به زرشک پفکی دارد.

زرشک خشک مرغوب در قاین

قاین در خراسان جنوبی قطب تولید زرشک تازه کشور می باشد. از این رو تولید زرشک خشک مرغوب در تناژ بالا به طور عمده در قاین می باشد. قیمت عمده زرشک نیز به طور عمومی در شهرهای خراسان جنوبی تعیین می شود. البته شهرستان زیرکوه در زمینه تولید زرشک با قاین رقابت می کند اما به خاطر دقیق نبودن آمار در ایران نمی توانیم آن را تایید کنیم که کدام یک سطح زیر کشت بیشتری دارد. 

 

تولید زرشک خشک مرغوب 

عوامل موثر در تولید زرشک خشک مرغوب

هر قدر یک زرشک خشک فاکتورهای بیشتری از آن چه در زیر گفته می شود را داشته باشد آن زرشک مرغوب تر محسوب می شود.
از این رو برای تولید زرشک خشک مرغوب و تشخیص آن باید به نکات زیر توجه داشت.

  •  اول: اولین فاکتور موثر درتولید زرشک خشک مرغوب همان طور که در بالا به آن اشاره شد، نوع برداشت زرشک می باشد.
  • دوم: شکل و اندازه دانه های زرشک مهم است.
    هر قدر دانه های زرشک درشتتر و یک دستتر باشند کیقیت بالاتری دارند.
  •  سوم: دانه های بور، پوک یا آفت زده نداشته باشد.
    دانه های زرشکی که دچار پاره شدگی در پوسته خارجی هستند کیفیت محصول را پایین می آورند.
  • چهارم: رنگ شفاف و نسبتا روشنی داشته باشد.
    رنگ تیره نشاندهنده کهنه بودن زرشک یا عدم رعایت شرایط نگهداری است. همچنین رنگ بیش از حد روشن میتواند نشاندهنده برداشت زرشک زودتر از موعد باشد.
  • پنجم: عاری از هرگونه برگ یا ساقه زرشک باشد.
    در مراحل تولید برگها و ساقه ها را طی عملیات بوجاری جدا می کنند. گاهی در این مرحله کنترل لازم به عمل نمی آید و محصول نهایی کاملا پاک نشده است. در نتیجه کیفیت محصول پایین آمده و در قیمت عمده زرشک کاهش چشمگیری مشاهده می شود.
  • ششم: بیش از حد خشک نباشد.
    کمی رطوبت نشان دهنده تازگی محصول است.
  • هفتم: رطوبت بالایی نداشته باشد.
    رطوبت بالا باعث چسبندگی بین دانه ها می شود. همچنین احتمال رشد کپک، باکتری و سایر میکروارگانیسم ها شده ماندگاری محصول را پایین می آورد.

خرید زرشک خشک مرغوب

چنانجه نیاز به خرید زرشک صادراتی دارید با مجموعه ما در ارتباط باشید. دفتر مرکزی و پخش ما در تهران است. در حالیکه اماده سازی و بسته بندی زرشک در شهر قاین انجام می شود.

بیشترین زرشک برای مصارف پزشکی و صنعتی و تولید فراورده های زرشک صادر می شود. چراکه زرشک در حال حاظر تولید ایران است و نسبتا محصول ناشناسی برای دنیا است. آپدیت قیمت زرشک صادراتی به طور روزانه را نیز می توانید در وب سایت ما ببینید.

فایل های صوتی ما را در لینک آپارات دنبال کنید.

0

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما