آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleپودر زرشک
پودر زرشک یک محصول استثنایی تولید شده توسط یک مجموعه آبرام است که به عنوان تنها شرکت تولید کننده توانسته این محصول را تهیه و در اختیار بازار قرار دهد. همان طور که میدانید ۹۴ درصد زرشک جهان در استان خراسان جنوبی به عمل می آید و زرشک یکی از محصولات اصلی در این استان است. اما همانطور که میدانید زرشک چنان که سزاوارش میباشد به جهان معرفی نشده است. ب
نابراین بهتر است که به هر طریق ممکن زرشک و فراوردههای آن را در معرض خرید توسط کشورهای دیگر قرار داد. یکی از این مسیرها که در معرفی زرشک میتواند نقش مهمی داشته باشد تولید پودر زرشک و صادرات آن به کشورهای دیگر است. استفاده از پودر زرشک در غذاها به عنوان اسانس و سس و ادویه می تواند بسیار از استفاده از زرشک تازه راحتتر باشد و تصویر بسیار خوبی به جهانیان ارائه دهد و مشوق موثری برای خریداران جهانی گردد. زرشک را در ایران به پلو اضافه می کنند یا از آن مربا و ترشی تولید میکنند. این روش های مصرف نتوانسته تاکنون وارد فرمولاسیون صنعتی مواد غذایی و دارویی شود و صادرات آن نیز به این شکل تقاضای زیادی ندارد.
در این شرایط تولید پودر زرشک موجب می شود که این محصول به عنوان طعم دهنده غذایی مانند زردچوبه، لیمو عمانی و دارچین وارد سبد غذایی مردم شود. پودر زرشک طعم دهنده غذایی است که می توان آن را همانند سایر طعم دهنده ها به غذا اضافه کرد و علاوه بر ایجاد طعم ترش از خواص درمانی و رنگ آن نیز استفاده کرد. تولید این پودر در کشور میتواند مقدمهای برای صادرات آن به دیگر کشورها باشد تا بدین وسیله یک محصول ایرانی در کشورهای دیگر به نوع دیگری نیز وجود داشته باشد. پودر زرشک حاوی آنتوسیانین، آلکالوئیدهای ضد سرطان و ویتامین سی است و برای کسانی که چربی خون دارند مصرف مخلوطی شامل ۵۰ درصد پودر زرشک و ۵۰ درصد پودر سماق به میزان ۳ گرم در روز پیشنهاد می شود.
پودر زرشک را به عنوان یک ادویه میتوان در انواع غذاها مانند خورشت قیمه، آبگوشت، فسنجان، آش زرشک، کوفته محلی، انواع سوپ ها و ته چین ها، آش سماق و سس ها و پاپ کورن ها استفاده کرد. برای خرید عمده پودر زرشک با ما در ارتباط باشید.
قیمت پودر زرشک
چون قیمت پودر زرشک رابطه مستقیم با قیمت زرشک در بازار تجاری دارد و البته بستگی دارد که از چه نوع زرشکی، پودر زرشک تهیه شود. با توجه به اینکه از مرغوبترین نوع زرشک تهیه می شود در تیرماه ۱۴۰۰، قیمت پودر زرشک آبرام هشتاد هزار تومان قیمت گذاری شده است.
مصرف طبی زرشک به دوره باستان میرسد. پادشاهان و اشراف این گیاه را با تخم رازیانه به منظور درمان طاعون نیز استفاده می کردند. عفونت هایی که پودر زرشک می تواند در درمان آنها موثر واقع شود عبارتند از عفونت گلو، مجاری ادراری، مجاری معده ای، روده ای، عفونت های مخمری و اسهال. سبوس ریشه و ساقه این گیاه خاصیت درمانی بسیاری دارد.
ریشه و ساقه این گیاه نیز مصارف زیادی دارد و اروپاییها برای رنگ آمیزی لباس از آن استفاده میکردند. اما ترکیبات موجود در سبوس ها، گیاه زرشک را به عنوان یک گیاه درمانی مطرح کرده است. سبوس و پوسته این گیاه حاوی آلکالوئید است که به عقیده برخی از افراد آنتیبیوتیک است و به عقیده متخصصان طب گیاهی سبب تحریک خاصیت ضد عفونی غشای مخاطی بدن میشود. این ادعا را میتوانید به طریق زیر امتحان کنید.
اگر یک قطره از آن را روی در دهان بگذارید دهان شما آبکی میشود. این به این معنی نیست که ریشه طعم خوبی دارد و آبکی شدن دهان شما فقط به خاطر طعم ترش آن است. این گیاه تقریباً تلخ است. وقتی دهان آبکی میشود موجب میشود که بتوانیم با عفونت مبارزه کنیم. این گیاه در اثر تحریک بخش هایی از سیستم ایمنی بدن این اثر را بر جای می گذارد. اگر به علت عفونت های مکرر غالباً آنتی بیوتیک زیاد مصرف کرده اید پزشک شما به عوض داروهای تجویزی ممکن است داروهای گیاهی را مدنظر قرار دهد. دلایل زیادی برای این ادعا وجود دارد. پودر زرشک می تواند احساس سرحال بودن به شما دهد و شما را از سایر ملالتها نجات دهد. همچنین به دلیل مقاومت بدن نسبت به آنتی بیوتیک ها مصرف مکرر آنها دیگر بیهوده است.
به منظور رهایی از این وضعیت بسیاری از پزشکان به سایر راههای درمان روی میآورند. دلیل دیگر این است که بدن شما در واکنش به آنتی بیوتیکها دچار تغییرات می شود و این تغییرات همیشه نشانه خوبی نیست. فلور نرمال که در بدن همه انسانها وجود دارد و آنها را در مبارزه با عفونت ها یاری می کند می تواند در اثر مصرف زیاد آنتی بیوتیک ها نابود شود. پزشک ممکن است شما را یاری کند تا این باکتری خوب را از طریق رهایی مقطعی از مصرف انواع آنتی بیوتیک ها دوباره در بدن خود بازسازی کنید. بنا به دلایلی پماد زرشک را نیز میتوان برای درمان ورم مفاصل یا پسوریازیس تجویز کرد.
چون داروهایی که به طور مرتب برای درمان این حالات مصرف می شوند ممکن است تعادل بدن شما را مختل سازند. حاشیه های ناشی از معالجات درمانی قوی شیمیایی باعث تحریک واکنشهایی در بدن میشود که به مانند یک بیماری کاملاً جدید می تواند جلوه گر شود. صرف نظر از هر دلیل دیگر وقتی پزشک بداند که قطع مصرف دارو هیچگونه خطری برای سلامتی شما ندارد می تواند در عوض، مصرف پودر زرشک را تجویز کند. البته باید به خاطر داشته باشید که هیچ وقت نباید زرشک یا پودرش را به طور مستمر بیشتر از یک هفته مصرف کنید. اگر معده شما حساس باشد مصرف این ماده به مدت ۳ تا ۵ روز احتمالاً کافی است.
برای درمان گلو درد، عفونت های مثانه، اسهال، برونشیت یا عفونت های مخمری از اشکال قابل مصرف زرشک نوع مورد نظر را برگزینید. وقتی می خواهید از زرشک استفاده درمانی بکنید استفاده از پودر زرشک به جای خود زرشک بسیار آسان تر است و میتواند به صورت محلول در آب یا با سایر مواد غذایی مصرف شود. نکته دیگر که بسیار مهم است و باید به آن توجه شود این است که پاره ای از عفونت ها در صورت مصرف نکردن آنتی بیوتیک شیمیایی ممکن است خطرناک باشند. هرگز به این فکر نباشید که در هر صورت گیاهان دارویی را جایگزین آنتی بیوتیک های شیمیایی کنید.
چون در موارد حاد بهتر است از داروهای شیمیایی که پزشک توصیه میکند استفاده کنید. همچنین مصرف زرشک در زمان بارداری می تواند خطر ساز باشد. پس باید حتماً با توصیه و مشورت پزشک مصرف شود. میزان مصرف بالای زرشک به مدت طولانی میتواند باعث ناراحتی معده و روده شود و جذب ویتامین b کافی در بدن را مشکل ساز کند. برای خرید زرشک و فراورده های زرشک با ما در ارتباط باشید.
تهیه شربت زرشک و زعفران از پودر زرشک
برای تهیه شربت مقوی و برطرف کننده عطش شما می توانید با استفاده از پودر زرشک یک شربت عالی برای فصل تابستان بسازید و آن را در یخچال به مقدار زیاد نگهداری کنید و برای مصرف خود و مهمانان از آن استفاده کنید. برای تهیه این شربت میتوانید یک ساشه پودر زرشک را با مقداری پودر زعفران دم کرده و شکر و گلاب مخلوط کرده و در یخچال نگهداری کنید.
حضور زرشک و زعفران در کنار هم می تواند طعم و رنگ و بویی بسیار عالی به شربت شما بدهد و امکانی برای استفاده عالی از تمام خواص دارویی و غذایی این دو ماده مغذی فراهم سازد. این شربت طعمی بسیار عالی دارد و می تواند مورد توجه مهمانان نیز قرار گیرد. همچنین بسیار مقرون به صرفه است و از مصرف مقادیر زیاد هزینه برای خرید شربت ها و پودر های آماده جلوگیری می کند و شربتی بسیار سالم و بدون مواد نگهدارنده است که میتواند تازه به تازه تهیه و مصرف شود. پ
ودر زرشک یکی از فرآورده های زرشک قرمز خوراکی استان خراسان جنوبی است. این محصول که معمولا از زرشک بی دانه تولید می شود دارای کاربردهای مختلفی است و ظرفیت زیادی برای استفاده در مراحل مختلف دارد. این محصول علاوه بر بازار داخل ایران برای صادرات نیز مورد استفاده قرار میگیرد و برنامههای زیادی برای صادرات آن چیده شده است. پودر انواع زرشک دارای روش های مختلفی جهت تولید است و تعداد واحدهای تولیدی فعال در این زمینه بسیار کم هستند.
معمولاً رنگ پودر مانند خود محصول کاملاً قرمز نیست. با توجه به نوع زرشک مصرفی، پودر زرشک به رنگ نارنجی یا حتی صورتی در میان پودهای زرشک وجود دارد. تنها واحد تولید کننده پودر زرشک و انواع فرآورده های آن در منطقه خراسان جنوبی وجود دارند. چون کشت زرشک در ایران در این منطقه صورت می گیرد. نکتهای که باید مورد توجه تولیدکنندگان پودر زرشک قرار گیرد این است که پودر زرشک از زرشک خوب و با کیفیت تهیه شود. چرا که متاسفانه بسیاری از واحدهای تولیدکننده از زرشک های بی کیفیت استفاده میکنند اما برای داشتن پودری که مطابق با استانداردها باشد باید از زرشک سالم بهره برد. زرشکی که برای صادرات قرار است استفاده شود باید حتماً از مراحل ویژهی آزمایشگاهی عبور کند و مورد آنالیزهای آزمایشگاهی قرار بگیرد.
شما می توانید پودر زرشک مورد نیاز خود را از شرکت آبرام که از زرشکی با کیفیت استفاده می کند تهیه کنید. علاوه بر موارد برشمرده زرشک و پودر آن کاربردهای بسیاری دارند از جمله در تولید نوشیدنی ها و انواع شربت ها و انواع شکلات و بستنی و مسقطی و راحت الحلقوم و حتی تولید تنباکو در برخی از کشورهای جهان، که در هر یک از موارد از نوع خاصی از زرشک و پودر آن استفاده می شود. قیمت پودر زرشک بستگی مستقیم به قیمت زرشک مصرف شده در تهیه پودر زرشک دارد.
اگر از زرشک باکیفیت استفاده شده باشد قیمت پودر زرشک گرانتر میشود. میتوانید پودر زرشک مناسب، مطلوب و با رنگ و طعم عالی خود را از مجموعه ی آبرام تهیه کنید چرا که مجموعه ی آبرام زرشک خود را از باغات زرشک به طور مستقیم از کشاورزان دریافت می کند و بر تمام مراحل خشک کردن، انبارداری و تولید فراورده های آن نظارت مستقیم دارد. برای خرید انواع زرشک و فراورده های زرشک آبرام تماس بگیرید.
چند دستور غذا با استفاده از پودر زرشک
- مرغ با سس زرشک: این دستور غذا یک غذای ساده و خوشمزه است که برای یک وعده غذایی سریع یا یک مهمانی شام مناسب است. مرغ را در تابه ای با کمی روغن قهوه ای کنید سپس سس زرشک، آب مرغ و سبزیجات مورد علاقه خود را اضافه کنید. به جوش بیاورید و سپس حرارت را کم کنید و بگذارید تا مرغ بپزد تا نرم شود.
- سوپ زرشک: این سوپ گرم و دلچسب برای یک روز سرد زمستانی عالی است. زرشک خشک را در آب خیس کنید سپس آن را به همراه سبزیجات مورد علاقه خود بجوشانید تا نرم شود. با مخلوط کن دستی یا غذاساز تا زمانی که صاف شود مخلوط کنید. با نمک و فلفل مزه دار کنید و با خامه ترش یا ماست سرو کنید.
- سس زرشک: این سس ترش و شیرین یک افزودنی عالی برای مرغ، ماهی یا سبزیجات است. زرشک خشک را در آب خیس کنید سپس آن را با آب پرتقال، شکر و ادویه جات بجوشانید تا غلیظ شود. با مخلوط کن دستی یا غذاساز تا زمانی که صاف شود مخلوط کنید.
- کیک زرشکی: این کیک مرطوب و خوش طعم یک دسر کامل برای هر مناسبتی است. پودر زرشک را با آرد، شکر و سایر مواد خشک مخلوط کنید. مواد مرطوب را اضافه کنید و مخلوط کنید تا مخلوط شوند. در قالب کیک بریزید و به مدت 30 دقیقه بپزید.
- کلوچه های زرشکی: این کلوچه ها جویدنی و خوشمزه هستند و یک میان وعده یا دسر عالی هستند. پودر زرشک را با آرد، جو دوسر، شکر و سایر مواد خشک مخلوط کنید. یک قاشق غذاخوری از خمیر را روی ورقه پخت بریزید و به مدت 10 دقیقه یا تا زمانی که طلایی قهوه ای شوند بپزید.
- ماست زرشکی: این ماست ترش و شیرین یک صبحانه یا میان وعده عالی است. پودر زرشک را با ماست، عسل و وانیل مخلوط کنید. به دلخواه با میوه های تازه یا گرانولا سرو کنید.
بیشتر بخوانید: قیمت زرشک صادراتی
بیشتر بخوانید: خرید رب زرشک