صادرات کنسانتره زرشک به اروپا

صادارات کنسانتره زرشک به کشورهای دیگر و بخصوص به اروپا امکان پذیر است یا نه؟‌ و آیا به طور کلی چنین پتانسیلی برای صادرات کنسانتره زرشک ایران  وجود دارد؟

 ابتدا درباره  زرشک و کنسانتره ای که از آن تولید می شود اطلاعاتی می دهیم و سپس در مورد  صادرات کنسانتره زرشک به اروپا صحبت می کنیم. 

 

 درختچه زرشک معمولی (Common Barberry)

زرشک معمولی همان کامن باربری (common barberry) است که در ایران به اسامی مختلف از جمله زرشک آشی، زرشک قرمز ، زرشک ایرانی یا به سادگی به نام زرشک مصطلح می باشد.
این گیاه در اقلیم نیم خشک و سرد رشد می کند و از جمله درختچه های بردبار به سرماست.
همچنین زرشک معمولی یا همان کامن باربری  از جمله درختچه هایی است که بسیار مقاوم است به طوریکه  این درختچه  می تواند در آب و هاوای سخت و زمین های نا مستعد با آب شور رشد کند و به ثمر بنشیند و میوه ای بسیار زیبا به نام زرشک تولید نماید. خارهای درختچه زرشک از جمله مشخصات درختان و درختچه هایی است که ناگزیرند در زمین های کم آب رشد کنند.
درختچه زرشک به بلندی ۱ تا ۴ متر، با گل هایی به رنگ زرد خوشه ای و آویزان  است. 

 

زرشک تازه

میوه زرشک قرمز معمولی

بعد از پنج سال از کاشت، درختچه زرشک ثمر میدهد و به مرور که بزرگتر می شود میزان میوه دهی آن نیز بیشتر می شود. به طوری که در سن بیست سالگی درختچه، تا حدود  صد کیلو گرم میوه تازه میدهد. وقتی زرشک تازه خشک می شود حدود چهار پنجم وزن خود را از دست می دهد. به عبارت دیگر ۸۰ درصد وزن زرشک تازه را آب تشکیل می دهد. میوه زرشک گوشتی ، کمی دراز  و به رنگ قرمز تیره، با طعم ترش می باشد.  

 

fresh barberry

آب زرشک از فراورده های میوه زرشک

امروزه علاوه بر استفاده از میوه زرشک بصورت خشکبار و سایر فرآورده‌های غذایی، از مواد موثره دارویی موجود در قسمتهای مختلف این گیاه در داروسازی و پزشکی نوین استفاده می‌شود. گیاه زرشک و میوه آن از قدیم در طب سنتی مورد استفاده بوده است و خواص دارویی بسیاری دارد. 

زرشک تازه ، کنسانتره زرشک، زرشک خشک شده  و سایر فراورده های زرشک هیچکدام در بازارهای جهانی شناخته شده نیستند.
از این رو شناساندن این محصول به قصد صادرات کنسانتره زرشک و زرشک نیازمند سرمایه گذاری، بازاریابی دقیق و صبر و حوصله فراوان است.
فراورده های زرشک متنوع است و می توان به موارد زیر اشاره کرد.

 

  •  آب زرشک بعنوان آب میوه: آب زرشک هم از زرشک قرمز تولید می شود و هم از زرشک سیاه. مزه آب زرشک قرمز ملس و آب زرشک سیاه ترش است و به آن معمولا نمک می زنند. 
  • مرباي زرشک : این مربا از گروه مرباهای خیلی خوشمزه است.
  • کنسانتره زرشک
  • رب زرشک
  • لواشک
  • انواع آبنبات ها و آدامس
  • بسته بندي به روش معمولی برا مصارف خانگی و فروشگاهی

صادرات کنسانتره زرشک

بیشتر بخوانید: فروش مربای زرشک

کنسانتره زرشک از فراورده های میوه زرشک

همانطور که در بالا اشاره شد ۸۰ درصد از ترکیبات میوه تازه زرشک را آب تشکیل می دهد. از این رو این میوه مستعد برا آبگیری و تغلیظ آن می باشد که همان کنسانتره زرشک نام دارد. از کنسانتره زرشک می توان برای تهیه آب میوه و نوشابه های میوه ای استفاده کرد.

مراحل تولید کنسانتره شفاف از میوه به  طور خلاصه شامل مراحل زیر است: 

  • شستشوی میوه ها
  • جداسازی
  • دم گیری
  • خرد کردن
  • گرم کردن مش
  • فرمانتاسیون مش
  • پرس کردن
  • آروماگیری
  • شفاف سازی
  • فیلتراسیون
  • کنسانتره(تلغیظ کردن)
  • پاستوریزاسیون

صادرات کنسانتره زرشک

صادرات کنسانتره زرشک قرمز

در اینجا تنها به موضوع صادرات کنسانتره زرشک می پردازیم و در آینده به طور مبسوط سایر فراورده های زرشک را هم مورد بررسی قرار می دهیم. از لحاظ تجاری تقریبا همه زرشک دنیا در خراسان جنوبی تولید می شود. از این رو صادرات کنسانتره زرشک (Barberry concentrate) در انحصار ایران می باشد. یا می توانیم بگوییم چنین پتانسیلی با ارزشی در ایران وجود دارد که تولید و صادرات کنسانتره زِرشک فقط در اختیار این کشور باشد. 

طبق بررسی های ما کشور های اروپایی از جمله وارد کنندگان اصلی کنسانتره سایر میوه ها می باشند. از این رو به نظر می رسد پتانسیل بالایی در این کشورها برای خرید کنسانتره زرشک ایران نیز وجود داشته باشد.

اگر نیاز به مشاوره در زمینه خرید و صادرات کنسانتره زرشک دارید با ما در بازرگانی آتما با برند تجاری موجود در بازار به نام زرشک و فراورده های زرشک آبرام در تماس باشید. دفتر مرکزی ما در  خ یوسف آباد تهران است.

0

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما