چگونه زرشک خوب را بشناسیم؟ این سوالی است که احتمالا ذهن بسیاری از تجار و مسوولان خرید در بسیاری از شرکتها و کارخانجات را به خود مشغول نموده است. چراکه به دلیل نداشتن استاندارد های مناسب تشخیص زرشک خوب از زرشک نامرغوب اسان نمیباشد. همچنین یکسری از فاکتورها همچون رطوبت هم در قیمت زرشک تاثیر دارد. در اینجا به مشخصات زرشک پفکی مرغوب می پردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleزرشک در گروه خشکبار است
زرشک از دسته خشکبار منحصر به فد ایران است. در ایران تولید می شود، در ایران فراوری می شود و عمده زرشک پلویی تولیدی ایران در ایران نیز مصرف می گردد. صادرات این میوه خشک زیبا که کمتر کسی آن را به عنوان میوه خشک می شناسد، حتی در ایران نیز بسیار محدود است. از دلایل این محدودیت می توان به ناشناس بودن ان اشاره نمود.
اگر ان را به بسیاری از غیر ایرانیان هدیه بدهیم حتی نمی دادند با آن چه کنند.با این وجود مصارف زرشک می تواند بسیار متنوع باشد. از جمله تولید فراورده هایی خوشمزه همچون مربای زرشک و ابمیوه زرشک.
زرشک محصول خراسان جنوبی و به طور خاص بیرجند و قاین است. در شهرستان قاین برای مثال منطقه ای وجود دارد که دشت میباشد و در آن روستاهایی همچون کرشک، مهمویی، گازار ، عباس آباد دشت و ده ها روستای کوچک و بزرگ وجود دارد. این منطقه پوشیده از مزارع زرشک است و بنا به تخمینی که چاه ها و قنوات این منطقه نمودیم بالغ بر ۵ هزار تن زرشک خشک از این منطقه برداشت می شود. قیمت زرشک این دشت نسبتا بالا است. چرا که آب فراوان می خورند و بنابراین گوشتی تر و درشترند. رنگ زرشک این منطقه نسبتا تیره تر و جگریتر می باشد.
- بیشتر بخوانید: قیمت روز زرشک صادراتی
مشخصات زرشک خوب و مرغوب پفکی
- زرشک اعلا خوش رنگ است
- رطوبت آن بین ۱۶ تا ۱۹ درجه است.
- عاری از مواد خارجی است
- عاری از گل و شن و خار است
- عاری از افت زدگی و موجودات زنده خارجی است.
- پف دارد و یکدست و خوشرنگ است.
- دانه های لهیده و نصف شده ندارد.
- دانه های پوچ آن بسیار کم است.