زرشک صادراتی بیرجند و قائن – زرشک به عنوان یکی از محصولات مهم کشاورزی ایران شناخته میشود که در سطح جهانی نیز مورد توجه قرار گرفته است. در اینجا به جنبههای مختلف این محصول میپردازیم:
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleمناطق تولید:
- قائنات: شهرستان قائنات در استان خراسان جنوبی به عنوان پایتخت زرشک جهان شناخته میشود. روستاهایی مانند بیهود، فنود و سده از مراکز اصلی تولید زرشک بیدانه و باکیفیت هستند.
- بیرجند: همچنین در این منطقه، زرشک به وفور کشت میشود و کیفیت زرشک بیرجند نیز در بازارهای جهانی مورد تقاضا است.
ویژگیهای زرشک صادراتی:
- کیفیت: زرشک صادراتی بیرجند و قائن به دلیل دانههای یکدست، رنگ قرمز درخشان، رطوبت استاندارد، و عدم وجود مواد خارجی مانند شن و خاک شناخته شدهاند.
- نوع زرشک : زرشک پفکی بیشتر برای صادرات استفاده میشود زیرا به دلیل پف خاص و رنگ زیباتر، بازار پسندی بیشتری دارد.
زرشک صادراتی بیرجند و قائن
برای صادرات زرشک سه نوع زرشک پفکی، دانه اناری و زیر تالاری در مرکز توجه صادرکنندگان قرار دارد که در این میان زرشک پفکی گل سرسبد انواع زرشک اعلاست که فرآیندی طولانی در تولید آن نقش دارد. زرشک پفکی از بهترین نوع زرشک قرمز و درشتدانه شهرهای قائن و بیرجند به دست می آید. روند تولید زرشک پفکی دامنه وسیعی دارد و از چیدن و برداشت محصول تا عرضه آن به بازار را در بر می گیرد.
در ابتدا شاخه های درختچه زرشک همراه با میوه توسط قیچی قطع میشوند و در ظروف فلزی و پلاستیکی قرار داده شده با دقت به محلی امن و مطمئن و مسقف فرستاده می شوند. چه در زمان چیدن شاخه ها و چه هنگام انتقال شاخه های حاوی زرشک به مکانهای رطوبتزدایی، احتیاط و دقت زیادی مدنظر قرار میگیرد تا به این میوه های حساس ذره ای آسیب وارد نشود. در مرحله بعد زرشک را همراه با شاخه به صورت خوشهای از سقف می آویزند و خوشه ها را در واقع در معرض هوای تازه قرار می دهند.
مرحله بعد زمانی طولانی را شامل می شود که گاه به چند ماه می رسد. در این مدت شاخهها بی تکان در مجاورت و رفت و آمد هوا قرار می گیرند تا به تدریج و به شکلی طبیعی خشک شوند. مسئله اساسی این است که نباید آفتاب به این میوه ها بتابد زیرا زیبایی ظاهری و حالت پفی دانه های زرشک در زرشک پفکی مزیت ممتاز و جداکننده ای است که برجستگی کیفی زرشک پفکی را تاکید می کند و در صورت تابش مستقیم آفتاب این حالت ممتاز از بین می رود.
حالا که با روند طولانی تولید زرشک پفکی آشنا شدید مطمئناً حدس می زنید که قیمت زرشک پفکی باید نسبت به انواع دیگر زرشک یک سر و گردن بالاتر باشد. زحمت زیاد و زمان طولانی قاعدتاً دلیل موجه برای قیمت بالای زرشک پفکی است که همیشه مورد استقبال تجار و صادر کنندگان معتبر بوده است. برای مشاوره در نوع و قیمت زرشک صادراتی بیرجند و قائن با ما تماس بگیرید. مشاوران ما به شما راهنمایی های لازم را ارایه می دهند.
- بیشتر بخوانید:قیمت زرشک و زعفران
صادرات زرشک:
- بازارهای هدف: کشورهای اروپایی، آمریکا، کانادا، امارات، و کشورهای حوزه خلیج فارس از خریداران اصلی زرشک صادراتی ایران هستند.
- موانع صادرات: مشکلاتی مانند بار میکروبی بالا، نبود استانداردهای بهداشتی مناسب در برخی مراحل تولید و فرآوری، و تعهدات ارزی میتواند به عنوان موانع صادراتی عمل کند.
فرآیند صادرات زرشک:
- فرآوری: زرشک برای صادرات باید پس از برداشت، به دقت فرآوری شود تا استانداردهای بینالمللی را پاس کند.
- بستهبندی: بستهبندی مناسب برای حفظ کیفیت زرشک در طول حمل و نقل و جلب نظر مشتریان خارجی ضروری است.
- گمرک و لجستیک: مسائل مربوط به گمرک، حمل و نقل بینالمللی و تشریفات صادراتی باید به دقت مدیریت شود.
ترویج و بازاریابی:
- برندسازی: تولیدکنندگان و صادرکنندگان باید بر روی برندسازی و معرفی زرشک ایرانی به عنوان یک محصول با کیفیت و اصیل تمرکز کنند.
- شرکتهای بازرگانی: استفاده از شرکتهای بازرگانی معتبر برای پیدا کردن بازارهای جدید و تسهیل فرآیند صادرات.
زرشک صادراتی بیرجند و قائن نه تنها به دلیل کیفیت، بلکه به خاطر پتانسیل آن در صنایع غذایی و دارویی، جایگاه ویژهای در بازارهای جهانی دارد.